29 december 2006

Melbourne

Sinds gisteren zijn we aangekomen in Melbourne. Een rotor-vliegtuigje (ik wist zelfs niet dat die dingen nog bestonden!!) vloog ons om 6u30 al van Launceston naar hier.
Tasmanie was echt prachtig! Deze staat (zeg niet land, want dat is het dus niet; op de nummerplaten staat "your natural state" ofwel "holiday island" en dat klopt ook: of je komt hier voor de wilde natuur, of voor de prachtige kustlijn) heeft ons ons allebei serieus gepakt. Voortdurend word je er geconfronteerd met tegenstellingen. Op de Overland Track hebben we al hemel en hel gezien. Diezelfde hel kwamen we tegen toen we langs de oost-kust door de bossen reden die een week geleden nog in lichterlaaie stonden. De hemel vonden we dan weer terug aan de kust van de Bay of Fires.
Na Hobart zijn we via de sky-walk (Masha, niet echt de moeite, maar ik vond het technisch gezien wel een chique constructie... tja, da's de ingenieur die in mij naar boven komt) helemaal naar Freycinet-park gereden. Op de zogezegde Highway (links rijden, Jan!!) haal je een gemiddelde van 70 km per uur, dus die 300 km duurde wel effe. Maar oh zo mooi, zelfs met het slechte weer dat we toen hadden. Kerstavond kropen we in ons tentje (pas om 20u30 aangekomen) en hebben we al schuilend onder een mini-afdakje gekookt. Van het voorziene kerstdiner kwam niet veel terecht. Die nacht dacht ik dat de tent zou wegvliegen en met natte voeten (letterlijk!) zijn we al om 06.15 opgestaan. De eerste de beste backpacker had gelukkig nog plaats voor de dag nadien, oef! Kerstdag hebben doorgebracht met wandelingen naar Wineglass Bay en in de late namiddag zaten we al terug in de BB. Gieten dat het die avond deed!! Iedereen hier blij, want na die branden hadden ze dat wel nodig.
De volgende dag gingen we Bicheno bezoeken. Ondertussen was de zon erdoor gekomen. Behalve een blowhole was er niks te zien en we zijn verder gereden naar St-Helens. Daar kregen we de tip om gratis te camperen aan de Bay of Fires. Echt prachtig, die stranden. Algen maken de rotsen er oranje en vandaar komt ook de naam. Na een ochtendje strandwandelen wij verder naar Launceston (de Highway is hier zo kronkelend dat Fietje er bijna niet tegen kon) en de dag erop dus de vlieger op.
Hier in Melbourne slapen we in het appartement van Jill, die we ontmoetten op de Overland Track. Zaaaalig, zo eens kunnen uitslapen in een echt bed. Melbourne is echt geweldig en we vertrekken dan ook pas morgen vroeg naar de Great Ocean Road. Wordt nog spannend want alle campings die we belden zijn volgeboekt. Onze hoop ligt bij de nationale parken waar je gratis je tent mag opzetten. Nieuwjaar, schoolvakantie, 30 graden en een kust vlakbij... het zal druk worden onderweg.


vele groetjes, een prachtig 2007 en tot volgend jaar !!!

Jan

ps: blijkbaar hebben nog steeds enkelen onder jullie problemen om commentaartjes achter te laten. Bij anderen en bij onszelf lukt het wel, dus... Als iemand meer details kan geven van de foutmelding, laat het dan weten. In't kort: klik op comments bij het berichtje waarop je wil reageren, type je tekst, vul de word-verificatie in (tegen spam) en kies dan "other" om je naam in te vullen.......

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hey Sofie en Jan, 't is leuk jullie zo te kunnen volgen... Toch wel een avontuurlijke reis, lijkt het! Ik ben blij te horen dat het goed gaat en dat je je amuseert. De foto's zijn in elk geval zeer mooi. Wat betreft nieuws van hier: typische kerstdagen, en geen sneeuw... Slaap lekker in Melbourne en succes met 't kamperen!

Anoniem zei

De foto's zijn idd zéér mooi. Maar... ik zie er geen enkele slang op. Fieke???

Anoniem zei

Een schitterend 2007 gewenst.
Zal voor jullie allesinds al fantastisch beginnen!
Fam. Kerckhofs

Anoniem zei

eindelijk opt net geraakt... Super fotokes...
ziet er allemaal fantastisch uit hé!
Geniet met volle teugen en een prachtig 2007 gewenst
pieter & Co