08 mei 2007

Java en Bali

Selamat siang!!

In Yogya hebben we een zilver cursusje gevolgd. Samen met Barbara, een kortrijkse schone die we in Borobudur ontmoet hadden, zijn we onze eigen zilveren ring gaan maken. Echt tof, hij past nog ook!! Nu weten we pas hoe moeilijk het moet zijn om van die juweeltjes te maken.

De laatste avond zijn we dan naar een voorstelling van het Ramayana ballet gaan zien. En we hadden sjans, want het was de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen die op de originele locatie van Prambanan werd gehouden. Wel een beetje magisch hoor, zo met die machtige tempel op de achtergrond. In de muren rondom die tempels is een verhaal uitgekapt en dat wordt dan door het ballet uitgebeeld. Het was indrukwekkend en er kwam zelfs vuur en al aan te pas. Alle, onmogelijk dat hier te beschrijven.

Daarna zijn we via een tour tot in Cewaro Malang gereden. De eerste dag zo'n 11 uur in een minibus gezeten!! De ochtend erna om 4u weeral weg om de zonsopgang bij Bromo te zien. Het moet gezegd: het was er prachtig, echt waar. Daarna naar die vulkaan zelf gereden, en af en toe werden we een beetje bevangen door de Sulfurdampen, maar het was schoon om zien. De bedoeling was om dan met een luxe tourist bus tot in het kleine en bij toeristen onbekende plaatsje Kalibaro te rijden. Voor we het wisten werden we in een locale bus gepropt en die sjeezde daar met een kamikaze piloot achter het stuur de smalle weggetjes door. Op zo'n bus springen elke vijf botten muzikanten en verkopers op die dan daarna met de spreekwoordelijke pet rondgaan. Wij hardnekkig en stoicijns neen blijven zeggen. We hebben het overleefd, maar openbare bussen in Java... niet ons ding!

Wij wilden naar Kalibaro gaan omdat daar vele plantages zijn. En we hebben daar 2 dagen genoten in het prachtige Margo Utomo resort. Een rondleiding tussen de koffie, vanille, kokos, peper, nootmuskaat en kaneel plantages (het wordt hier niet voor niks de spice islands genoemd, en dat wisten de Hollanders al in de 15e eeuw toen ze hier dood en verderf zaaiden om die natuurlijke rijkdommen te bezitten) en verder genieten aan het zwembad!! Zalig.
De dag erna, weer een lokale bus in (we doen onszelf wat aan) om dan met bus en alles de ferrie naar Bali te nemen.

In het Westen van Bali is het al meteen een heel stuk rustiger dan in Java, dat deed toch wel deugd. Met een ander, veel kalmer busje zijn we dan in het Noorden naar Lovina gereden, een klein badstadje. In de bus hebben we Ann-Cecile en Pierre, een Frans koppel, ontmoet en daar zijn we dan de komende drie dagen mee opgetrokken. Net als in Java was er hier van toerisme bijna niets te merken!!
We zijn gaan duiken bij Menjangan Island. Het was er prachtig, misschien zelfs mooier dan op de Fiji's. We hebben op 1 dag een schildpad, haai, Eagle Ray en super zeldzame zeepaardjes (van nog geen 6mm groot) gezien.
De volgende dag hebben we met zijn vieren een auto 'gecharterd' en een toer in de omgeving van Lovina gedaan. Via een klooster, hot springs, waterval en tempel zijn we nu dus in Ubud beland.

Bali valt ons tot nu toe super mee, ook al stond dit eiland oorspronkelijk niet eens op de agenda. In Ubud blijven we zeker ongeveer een weekje hangen. Dit is het culturele hart van Bali en er valt hier vanalles te doen en te zien, de planning maken we vanavond nog. En het hier shopping heaven, Fie zal weten wat te doen ;-)

Hoewel Java erg druk was was het er tropisch mooi, en met Bali komt daar nu nog een exotisch tintje bij. Indonesie valt tot nu toe dus super goed mee en we kijken al uit naar het vervolg!!

vele groetjes en dikke kussen en tot de volgende keer!! Foto's volgen een van de komende dagen...

Jan

Geen opmerkingen: