13 december 2006

Sydney, here we come!

Na 32 lange uurtjes zijn we uiteindelijk aangekomen in onze backpacker in Sydney. Afgepeigerd en moe en nog denkend dat we dit nooit meer opnieuw zullen doen, kruipen we onder de wol. Zot moet je wel zijn om gebroken, met wallen onder de ogen en een maag vol flightfood meer dan 29u op een vliegtuigstoeltje te zitten.

Na een nachtje in een goed bed en zeker na een eerste dagje Sydney, denken we hier al weer helemaal anders over. Met een euforisch gevoel van wat ons allemaal nog te wachten staat ontdekken we de eerste stukjes van OZ. We lopen wel eerst totaal de verkeerde kant uit en na 20 minuutjes doorstappen en bij elk kruispunt verschietend dat we toch maar beter eerst naar rechts kijken voor we oversteken, maken we rechtsomkeer. Wie zei nu ook weer dat de mannen beter kunnen kaartlezen? Grapje, we hebben dan pas de kaart goed bekeken, want daarvoor waren we vooral aan het rondkijken en aan het genieten van de eerste indrukken.

Vandaag hebben we ons laten betoveren door de Botanic Gardens, het alomgekende Opera House. We hebben een tochtje gemaakt met de ferry (Jan is al een kreeft, ik had natuurlijk mijne factor 60 op ;-)). De dag hebben we afgesloten met een bezoekje aan het impressionante Aquarium. En nu maar hopen dat we niet dezelfde vissen tegenkomen tijdens het duiken!

Wat ons vandaag opgevallen is:
- de straten van Sydney zijn echt wel proper (volgens de bewoners, dankzij de Olympics 2000)
- Bewoners van Sydney zijn toch wel ijdel (surferboys en opgetutte beachgirls)
- gezondheid is hier een obsessie: nooit zoveel joggers bijeen gezien als in de botanic gardens en dan buikspieren op het gras, Luchtboxen met de personal trainer......we zouden er complexen van krijgen als we onze eigen conditie bekijken......
- echt zalig om weer in t-shirt rond te lopen (ik weet dat ik nu massa's boze blikken krijg...)

Kortom, we zijn onder de indruk en Sydney is een heel toffe stad en ze zijn hier supervriendelijk en heel behulpzaam. Voila, onze eerste dag zit er op.
We laten gauw weer iets van ons horen.

Liefs
Fie

PS no worries voor de bosbranden, we gaan voorlopig de andere richting uit.

1 opmerking:

Unknown zei

Eindelijk vertrokken! En al direct goed terechtgekomen blijkbaar...

Hier is het vandaag grijs en druilerig, en de enige rode kreeften zijn die van de kerstreclame voor de Delhaize op tv.

Blijkbaar heeft Sydney een aquarium met allerlei griezelige vissen (als je ze niet zelf wilt tegenkomen)?

Als je daar genoeg tijd voor hebt in die internetcafé's, moet je bij je volgende postje misschien eens linken naar de dingen waarover je schrijft. Bvb. opera house. Kwestie van ons extra jaloers te kunnen maken :-).

Veel plezier nog in Sydney en voorzichtig bij het duiken hé! ;-)