29 mei 2007

Een stukje paradijs op aarde

Iedereen herinnert er ons aan dat het aftellen nu wel echt begonnen is en weet je ....helaas, helaas, jullie hebben nog gelijk ook. :-(. Het lijkt voor ons even onrealistich dat we hier binnen twee weken, ja twee weken, weg moeten als het op 11 december bleek dat we voor 6 maanden vertrokken.
Ik weet nu al een ding, het gaat serieus lastig worden de eerste weken, ik zie vooral op tegen de eerste dagen (kuisen, zeulen met gerief, verhuizen....)...maar het lichtpuntje is dat we jullie allemaal terug gaan zien he, jippie, kijken er naar uit!!

Geef ons wel graag even de tijd om op adem te komen en eerst ons boeltje rond te krijgen zodat dit niet blijft aanslepen en dat we dit vlug achter de rug kunnen heb en zo tijd voor jullie allemaal hebben. Maar goed, dit is nu nog even 'ver van mijn bed show' en dat gaan we nog twee weken zo houden ook.

Jan had al verteld dat we in Kuta waren gestrand en dat was duidelijk ons ding niet. De tweede dag zijn we Kuta reeds ontvlucht met de scooter en zijn we naar de Tanah Lot Temple gaan kijken. Wel veel toeristenkraampjes enz, maar daar zijn we al een beetje immuun voor en we hebben volop genoten van deze schitterende tempel die eigenlijk in zee staat. Prachtig zoals er stevige golven op los beuken. Ook er rond is er een schitterend park waar een beetje schaduw wel welkom was. Nadien wou ik absoluut naar Jimbaran gaan. Ze zouden daar de lekkerste vis recht vanuit de zee op de grill smijten en daar hadden we wel zin in. En ja hoor David, thanks voor deze tip, want het was zo zalig. Een tafeltje op het strand, voeten in het zand en de golven kwamen net niet tot aan onze tafel. Weinig toeristen, heel rustig dus. Prachtig zicht op de eindeloze zee en dan jongens, jongens, wijn, verse kreeft, calamares, yelllow crazy fish, scampi's, zeevruchten.....het kon niet op. We hebben ons weer eens laten gaan en dat voor nog geen 20 euro pp. Ik was in mijn element, tja bourgondisch opgevoed, dus mijn schuld niet ;-). Het was echt gezellig, romantisch, superlekker.....niet onder woorden te vatten.

De laatste dag in Kuta zijn we dan naar de kunstjes gaan kijken van de surfers hier en het moet gezegd, ze kunnen er wat van. Ook al zie je hier toch ook vrij regelmatig een gewonde rondlopen (gebroken ledematen en met gabben en sneeen, niet zonder risico dus).

Na Kuta moesten we het land uit voor ons visum en was het een hele aanpassing om ons plots in Kuala Lumpur te bevinden. Een aziatische grootstad, superproper, waar je nek na een tijdje pijn doet door de hele tijd in de hoogte te staren. We hebben er op zich maar 1 dag doorgebracht, net genoeg om de twee Petronas Towers te zien en te genieten van het park erond. In die towers is het dan ook nog een shoppingsparadise (niet echt voor onze portemonnee), we hebben dan maar aan leche-vitrine gedaan he. En niet te vergeten.....we zijn beide naar de kapper geweest. Gene paniek, Jan zijn krullen zijn er nog, daar heb ik persoonlijk op toegezien, juist een beetje opgekuist en in model gebracht. En bij mij was het een kwestie van der wat model in te brengen, (voor de reis had mijn lieve mams er de schaar ingezet). En voor 10 euro de man was het beter nu dan binnen twee weken he.

Eens terug in Indonesie, hebben we onmiddellijk koers gezet naar een klein eilandje onder Bali: Nusa Lembongan, vooral gekend voor zijn mooie koraalriffen. We hebben nu onze twintigste duik achter de rug en het smaakt naar meer. We hebben nu ook onze echte driftduik (= duik met toch een vrij sterke stroming) gedaan en wat je hier allemaal ziet is onbeschrijflijk mooi. Een wereld op zich, prachtige kleuren, schitterend koraal, duizende exotische vissen, de een al mooier dan de andere. Zo hebben we het hoofdstuk Bali (en aanhangsels) afgesloten.
We hebben hier veel meer tijd doorgebracht dan voorzien, maar dubbel en dik genoten.

Morgen nemen we de ferry en gaan naar Lombok en de Gilli Islands. Tijdens onze laatste dikke week, zal het de eilanden wat verkennen worden met toch wel een serieuze nadruk op het duiken. Nadien komen we beetje bij beetje dichter terug naar huis (Denpasar- Jakarta - Bangkok.....tot dan de uiteindelijke terugvlucht naar Belgie). We gaan zo goed als geen tijd meer doorbrengen in een internetcafe, de rest krijgen jullie wel op het einde (wie weet op de luchthaven) of in Belgie te horen. Beloofd, we brengen wat zon mee, 't zal moeten, want als het in Kuala Lumpur maar plots 26 graden was 's avonds, vond ik het daar wel frisjes....ja, we zijn nu gewoon om in +/- 30 graden te slapen 's nachts (zonder airco), laat staan hoe warm het overdag wordt.

Verwend, content en happy, nog twee weken lang!

Dikke dikke kussen
Fie

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De voor en na-foto's zijn indrukwekkend en jullie doen ons nog steeds watertanden. Geniet nog van die twee weken.

Anoniem zei

Jan en Sofie,

Die maanden zijn inderdaad vorrbij gevlogen. Wij kijken er naar uit om jullie verhalen live te mogen aanhoren maar geniet er nog van de tijd die jullie nog rest.

Familie Kerckhofs