19 mei 2007

Amed

De laatste dag in Ubud zijn we eerst naar het Bali Bird Park gereden, op een brommerke door de smalle straten van dit exotische eiland. Een van de redenen was dat we wel eens die Paradijsvogels in het echt wilden zien, want een uitstapje naar West Papua (Irian Jaya), zoals oorspronkelijk gepland, zal er niet van komen. Het vogelpark is echt prachtig ingericht, een voorbeeld voor vele Westerse parken. En in de vogelshow die ze gaven gebruikten ze vele tropische exemplaren zoals Kaketoos enzo. Om van die prachtige papegaaien zomaar over de rijstvelden een grote ronde te zien vliegen was magisch. En ik zou het bijna vergeten, maar die paradijsvogels zijn echte juweeltjes. Ongelooflijk dat moeder natuur zo'n mooie creaties heeft geschapen.
Die avond zijn we dan naar het Zen massage en spa-center geweest. Samen in een kamer, met zicht op een tuin, een massage, bodyscrub en daarna, plons, in een bloemenbad. Gevolgd door een uurtje gezichtsbehandeling.... hehe, verwennerij ten top!

Na Ubud zijn we naar Jemeluk vertrokken, het Oostelijke puntje van Bali. We hadden het een beetje voorgesteld als het St-Tropez van Bali, want we hadden al van mensen gehoord dat niets er goedkoop was... Wij dus benieuwd, en wat bleek? We hebben hier nog nooit zo goedkoop geslapen en zo goedkoop gedoken als in Jemeluk! Een spiksplinternieuwe bungalow bij supervriendelijke mensen die ook nog eens een heel lekker restooke hadden. En gratis gebruik van het zwembad bij de duikclub gedurende de drie dagen! We zijn gaan duiken naar het Liberty scheepswrak in Tulamben, ons eerste Wreckdive. En het was de moeite om zone grote boot, vol koraal, op de bodem te zien liggen. We kwamen ook nog eens midden in een gigantische school "Jackfisch" terecht. De moeite. De tweede duik was iets minder, maar dat komt omdat we verwend worden wat betreft het duiken.

De volgende dag was het weer een pak beter en hebben we eerst wat gesnorkeld en aan het zwembad gelegen. Daarna hebben we een brommerke gehuurd en de kust afgereden. Ongelooflijk mooie baaitjes volgden elkaar op langs de kronkelige kustweg.

Na drie dagen genieten in Jemeluk zijn we dan vanmorgen naar Kuta vertrokken. Kuta, inerdaad, doet bij de meeste nog wel een belletje rinkelen. Wereldberoemd om zijn golven en daardoor een surfparadijs vol surferboys en beachgirls. En ook wereldberoemd na de bomaanslagen van 2002 die toen heel Indonesie in een diep en zwart gat stortten... Nog steeds zijn er niet meer zoveel toeristen in Bali als ervoor. "Bali verloor toen definitief zijn onschuld", zoals onze reisgids het vertaald. We zijn zojuist trouwens langs de herdenkingsplaats gewandeld.
Kuta is vooral veel strand, souveniers zijn hier vier keer duurder dan ergens anders op het eiland, en het loopt hier vol halfnaakte, gebruinde zonaanbidders. Niet echt onze favoriete habitat, maar we wilden het gezien hebben, en dit is de beste plaats om te blijven als je een vliegtuig te nemen hebt.

Want binnen 3 dagen, op 22/05, vliegen we effie naar Malesie omdat ons visum te kort zal zijn. Maar we komen terug, want Bali blijkt de ideale afsluiter te zijn van een lange reis!!

vele groetjes en tot binnenkort,
Jan

ps: we hebben eindelijk, na meer dan 5 maanden, een truukje gevonden om veeeel vlotter foto's op de site te zetten... dus eindelijk staan die van de eerste week er nu ook op!

Geen opmerkingen: